Foto album

 

sbb erkenningsbewijs erkend leerbedrijf Avanti Wilskracht

Kantine

       Hendriksen      rabobankgrolsch  garage damhuis

voetbal2handbal2gym2zwemmen2loopgroep2fitenactief2

Van achter de geraniums tot een vaste aanstelling

Begin 2012 kreeg Wiebe Jongsma van de gemeente Enschede een brief met het verzoek om zich te melden bij een banenbeurs georganiseerd door de gemeente Enschede i.s.m. het UWV. Op deze beurs in het Wilminktheater waren naast de gemeente en het UWV diverse verenigingen en instellingen aanwezig om uitleg te geven van wat zij de kandidaten konden aanbieden. Geen vast werk maar weer een mogelijkheid om terug in een normaal dagritme te komen, afscheid te nemen van de geraniums, en bovenal om weer een sociaal leven op te bouwen.

In het geval van Wiebe was dat, zo kijkt hij nu terug ook wel heel erg nodig. In 2012 zat hij al tien jaar thuis met alle gevolgen van dien. Laat uit bed maar ook laat er weer in, een dagbesteding die hoofdzakelijk bestond uit gamen en tv kijken het drinken van de nodige alcoholische versnaperingen kortom een leven zonder uitzicht op dat moment. Natuurlijk was er in de brief van de gemeente enige druk gelegd om gehoor te geven aan de oproep anders was het misschien nooit zover gekomen dat Wiebe zich ook daadwerkelijk had gemeld. Tijdens deze beurs kwam hij in contact met mensen van Avanti Wilskracht, een vereniging die hij van afstand wel kende maar nooit geen interesse voor had gehad. Glanerbrug en Eilermark waren verenigingen waar hij wel wat mee had maar Avanti W ?????. Uiteindelijk kwam hij toch bij ons terecht. De basis was een 4 jarige overeenkomst waarin werd overeengekomen dat hij zich in die periode verbond aan Avanti W. En een overeenkomst voor een langere periode was achteraf ook nodig. Je hebt aldus Wiebe tijd nodig om het dagritme op te pakken en om weer te wennen aan het werken met medemensen. Later werd die periode voor nieuwe mensen ingekort tot uiteindelijk een half jaar en dat is aldus Wiebe tekort. In die overeenkomst werd ook een kleine financiële vergoeding geregeld die natuurlijk erg welkom was.

In het eerste half jaar liep het niet naar behoren, Wiebe moest wel heel erg wennen aan het ritme, en was dan ook regelmatig ziek en afwezig. Maar na goed een half jaar kwam bij hem het besef dat hem toch iets geboden werd waarin weer iets van perspectief doordrong voor de toekomst. Toen dit besef eenmaal bij hem was ingedaald ging het ook stukken beter. O.l.v. Matthijs van de Berg de toenmalige verenigingsmanager ontwikkelde hij zich steeds meer als de spreekbuis tussen zijn collega participanten en de leiding binnen Avanti W. Hij kreeg de mogelijkheid om cursussen te volgen VCA en bosmaaiercursus en hij heeft dat goed opgepakt. Uiteindelijk heeft hij zich in de loop van de jaren ontwikkeld van een buitenstaander binnen Avanti W. tot een werknemer maar ook een vrijwilliger die bij heel veel activiteiten de handen uit de mouw steekt. Ja, u leest het goed werknemer want dat is hij sinds begin april van dit jaar. Een proefperiode van 3 maanden achter de rug en dan nu een vaste aanstelling.

Sinds 1 januari van dit jaar zorgt hij voor het schoonhouden van sporthal de Brug. Om zeven uur begint hij daar met het schoonmaken van de hal de kleedkamers en de toiletten zodat de scholen als zij zich melden in de hal over schone ruimtes kunnen beschikken. Omdat de proefperiode voor dit toch wel nieuwe werk voor hem van beide kanten uitstekend is bevallen heeft hij nu een vaste aanstelling. Op deze manier heeft hij zijn leven weer goed op de rij staan. Een normaal sociaal leven, vast inkomen, veel nieuwe vrienden en bekenden en collega's die hem waarderen. Een voorbeeld waar ook wij als Avanti Wilskracht trots op zijn. 

Sky Vegas review bettingy.com/sky-vegas-casino read at bettingy.com

Realisatie Weland Webdesign   |      © 2015-2017 Omnisportvereniging Avanti Wilskracht