Oldenzaler Ruben (22) laat Glanerbrug wandelen: ‘Mensen uitdagen in beweging te komen’

Bron: Dagblad Tubantia door Anja Kruise | Foto: Annina Romita

GLANERBRUG -  Ruben Kortink (22) uit Oldenzaal wil Glanerbrug deze maand in beweging krijgen. Hij is coördinator van de recreatieve wandelcompetitie die sportvereniging Avanti Wilskracht vandaag begint.

Hoezo, iemand uit Oldenzaal die Glanerbrug aan de wandel probeert te krijgen?

„Ik ben student Sport en Bewegen aan het ROC in Enschede en loop stage bij Avanti in Glanerbrug. Daar heb ik echt mazzel mee. Avanti is meer dan een sportvereniging en doet ook meer dan sport alleen. Ze helpt bijvoorbeeld mensen na hun detentie terug te keren in de maatschappij. Er zijn ook nauwe contacten met OBS De Eschmarke. Dat alles betekent dat ik als stagiair heel veel verschillende dingen kan doen. In dat kader heb ik van school de opdracht om een actie op te zetten om mensen uit te dagen in beweging te komen.”

Hoe kwam je op het idee van een wandelcompetitie?

„Ik las over de app Ommetje. Dat leek me een leuk hulpmiddel voor een soortgelijke actie in Glanerbrug. De verenigingsmanager van Avanti, Joost Kock, was meteen enthousiast. Hij deed de suggestie om iets met de naam Avanti te doen. Zo is de naam van de actie ontstaan: Wandelen met Wilskracht.”

Je moest ook deelnemers werven, hoe heb je dat aangepakt?

 

„We hebben reclame gemaakt via onder andere de samenwerkingspartners van Avanti en via sportbedrijf Sportaal. Verder hebben we posters en flyers opgehangen bij de supermarkten. En Avanti heeft een oproep geplaatst op haar website.”

Hoe gaat de actie in zijn werk?

 

„Deelnemers moeten deze hele maand maart elke dag een ommetje maken, van minimaal twintig minuten. Als je de app aanzet, houdt die het bij. Voor elk ommetje zijn punten te verdienen en je kunt extra punten verdienen door bijvoorbeeld meer wandelingen op een dag te maken.”

Zit er een competitie-element in?

 

„Zeker. De winnaar krijgt een tegoedbon van 75 euro van Nijhuis Schoenen hier uit het dorp.”

Realisatie Weland Webdesign

© 2021 Omnisportvereniging Avanti Wilskracht

Social media